Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Fly of the Buzzerd...
De grond bestaat uit klei en klei.
De avegaarboor bezig tijdens de 2e fase van het archeologisch onderzoek.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Een initiatief om zelf zowel een woonhuis en de omliggende openbare ruimte te ontwikkelen. Kies uit diverse onderdelen met bovenstaand menu of zoek op trefwoorden met de zoekfunctie rechtsboven.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

De waterhuishouding zal zoveel mogelijk bestaan uit een gesloten kringloop systeem. Het drinkwater komt uit het openbare drinkwaternet. Al het andere water zal zelf opgevangen of gemaakt worden. In onderstaand schema is het principe te zien.

 

blokschemas waterhuishouding

 

Een ondergrondse buffertank van 20m³ zal gevuld worden vanuit de regenwater afvoer van de woonschuur. Deze buffertank zal uitgevoerd worden als een soort vijfer met folie tussen de fundering van de voorzieningenschuur.  In eerste instantie wilde ik een betonnen bak ingraven.  Echter door de hoge grondwaterstand moet deze bak dan met heipalen verankerd worden om te voorkomen dat hij de grond uitkomt als hij leeg is.  Ook het gefilterde water uit het Helofytenfilter wordt hier naar toe geleid. Als de tank te vol is, loopt deze over naar de waterpartij op de kavel. Is de tank te leeg, dan zal hij bijgevuld worden vanuit het drinkwaternet. Er zal altijd minimaal 10m³ in blijven staan, om als bluswater voor de sprinklerinstallatie te dienen. Er is een apart leidingnet met het reinwater. Het water wordt aangezogen door de hydrofoor installatie. Deze zorgt voor een constante druk in het net. Het water wat verbruikt is, en eventuele afvalstoffen komen in de eerste kamer van de septictank. Hier zullen de vaste stoffen bezinken. Vanuit deze kamer loopt het afvalwater naar de tweede bezinkkamer. Na deze kamer komt het afvalwater in een biologisch filter welke mechanisch belucht wordt. Via een derde bezink tank, wordt het inmiddels gezuiverde water naar het heloglyfenfilter geleid. Dit is een bak met zand, waar de laatste vervuiling door middel van riet eruit wordt gehaald. Vanuit het helofytenfilter wordt het zuivere water naar de grijswater buffertank getransporteerd en begint de cyclus opnieuw.