Back To Top

foto1 foto2 foto3 foto4 foto5
Informatie verzamelen, denken en dan op papier zetten hoe het straks uit komt te zien....
De plek langs de bosrand die ik uitgekozen heb.
Fly of the Buzzerd...
De grond bestaat uit klei en klei.
De avegaarboor bezig tijdens de 2e fase van het archeologisch onderzoek.

Welkom in het Rode Hoekje!

djWelkom op de website van het rode hoekje. Een initiatief om zelf zowel een woonhuis en de omliggende openbare ruimte te ontwikkelen. Kies uit diverse onderdelen met bovenstaand menu of zoek op trefwoorden met de zoekfunctie rechtsboven.

Telefoon 06-51150289

e-mail: tjalf@xs4all.nl

Get Adobe Flash player

Welkom op het rode hoekje!   Op deze site leg ik uit wat er allemaal komt kijken bij het bouwen van een woning in Oosterwold.  Sleutelwoorden zijn zelfvoorzienendheid en vrijheid.  Oosterwold is een vrijplaats voor creatievelingen en om-denkers. Oosterwold is een experiment van de gemeente Almere en de gemeente Zeewolde.  Je mag hier niet alleen je eigen huis bouwen, maar ook je eigen straat aanleggen je eigen "gemeente" plantsoen aanleggen en je moet aan landbouw doen. Alle voorgaande wijken in Almere zijn gemaakt om te wonen.  Met Oosterwold gaat iedereen ook zijn eigen groenten en vlees produceren.   Geen grootschalige landbouw meer, maar kleine particuliere landbouw waarbij de produkten lokaal verhandeld worden.  Realiseer je dus dat je in een agrarische omgeving terecht komt, en een beetje boer gaat worden. Realiseer je ook,  dat je in het buitengebied gaat wonen! Dit betekent; geen openbare verlichting, vaak modder op de weg, herrie en stank door landbouw aktiviteiten en met een dik pak sneeuw zul je zelf een kilometer weg sneeuwvrij moeten maken.

Het proces van een woning bouwen in Oosterwold lijkt heel ingewikkeld, zelf onderzoeken doen, wegen aanleggen etc, maar is helemaal niet zo ingewikkeld. Er zijn diverse sites met alle informatie die je nodig hebt. Veel initiatiefnemers zijn je voor gegaan en willen je graag helpen.  Ik probeer hier met deze site ook mijn steentje aan bij te dragen.  

Oosterwold is zowel voor de initiatiefnemers als de overheid een zoektocht waarbij informatie morgen soms anders is als vandaag.  De informatie die ik hier geef kan dan ook soms niet meer juist zijn. Hou hier rekening mee, en vraag cruciale zaken na bij de instanties die hierover gaan. De enigste officiele site in Oosterwold is de site van Gebiedsregie Oosterwold:  www.maakoosterwold.nl. Als je met google zoekt op Oosterwold dan kom je als eerste de sites van projectontwikkelaars tegen. Deze hebben een commercieël belang.   Mijn belang is om meer mensen zoals ikzelf in Oosterwold te krijgen.  Zelfbouwers, zelfdoeners, dromers, knutselaars... En ik hoop met de informatie op deze site hier aan mee te helpen.